[ad_1]
به گزارش شورا نیوز به نقل از عصر جمعه ایرنا ؛اعضای تشکل محیط زیستی آشوراده(قایقرانان ) به همراه تعدادی از اعضای سمن های مردمی حامی محیط زیست این گشت و رژه دریایی را برگزار و در پایان دغدغه های خود را در خصوص مسائل زیست محیطی و ضرورت جلوگیری از خشک شدن بیشتر خلیج گرگان بیان کردند.
به گزارش شورا نیوز به نقل از ایرنا خلیج گرگان به عنوان تنها خلیج دریای خزر واقع در محدوده جغرافیایی ایران و استان گلستان به دلیل پسروی زیاد آب و ناتوانی در اجرای طرح های مناسب و کارشناسی فاصله چندانی با خشکی کامل ندارد.
کارشناسان هشدار داده اند خشکیدن خلیج گرگان می تواند علاوه بر خطر جدی کاهش آبزیان بر اقلیم منطقه نیز تاثیر منفی گذاشته و ریزگردها را در شمال ایران به حرکت درآورد.
خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپوی زاغمرز (در استانهای گلستان و مازندران) به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر به ثبت رسید تا ثابت شود نه فقط این خلیج، بلکه نواحی اطراف آن شامل شبه جزیره میانکاله (پناهگاه حیاتوحش) و تالاب بینالمللی گُمیشان یک مجموعه ارزشمند زیستمحیطی است.
خلیج چهار هزارهکتاری گرگان، یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر است و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال این خلیج با دریا وابسته است؛ خلیجی که حالا با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم میکند و فعالان و مسئولان محیط زیست معتقدند که با ادامه روند کنونی تبدیل به نسخه دیگری از دریاچه ارومیه می شود.
عمق خلیج گرگان که در برخی نقاط به حداکثر سه متر میرسید، اینک در اثر رسوبگذاری به ۱,۵ متر کاهش پیدا کرده است و بههمین دلیل به سمت نابودی پیش میرود.
خلیج گرگان از لحاظ اقتصادی و اکولوژیکی نیز دارای اهمیت بالا و به عنوان مرکزی تفریحی و شیلاتی مورد استفاده ساکنان منطقه بوده و در بخش های تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و ماهیان غضروفی و جذب پرندگان مهاجر زمستانی نقش مهمی دارد.
۷۳۳۳/۱۶۴۸
انتهای پیام /*
[ad_2]
منبع خبر