یکی از این افراد در تشریح ماجرا میگوید: «قضیه از این قرار بود که پس از شرکت در جلسه آزمون، آقایی که به نظر میرسید مسئول حراست آزمون است، ساعتی [دست بند یا مچ بند سلامتی] که در دست بنده بود را دید و برای رفع ابهامات خود درباره آن، مدتی از وقتم را برای پرس و جو پیرامون آن گرفت، در حالی که خیلی از افراد و به ویژه ورزشکاران از این دستبندهای سلامتی استفاده میکنند و چیز جدیدی نیست.
پس از پرسش های ایشان و پاسخ بنده، این مسئول برای کسب اطمینان کامل، مچ بند بنده را همراه خود برد و بعد از ساعتی برگشت و با طرح سؤالاتی دیگر، باز هم کمی از وقت من را گرفت تا اینکه در نهایت زمانی که به بنده مراجعه نمود، از کسب اطلاع از مسئولان سازمان [سنجش] در این خصوص خبر داد و گفت: من با سازمان تماس گرفتم و در مورد این ساعت پرسیدم، گفتند مشکلی نداره، خصوصا اینکه اول آزمون از شما ضبط شده، نگران نباش، آخر جلسه از همکارم در اتاق روبه رو ساعتت رو بگیر.»
رفت و آمدها و پرس و جوهایی که آن روز به نظر میرسید، تنها به اتلاف وقت داوطلب منجر شده و به ماجرا پایان بخشیده، چون به گفته این داوطلب، در انتهای آزمون از وی و یکی دیگر از داوطلبان که وسیله ای مشابه همراه داشت خواستند، زیر صورتجلسهای که در آن مدل و امکانات دست بند هوشمند (مانند نشان دادن زمان، قدم شمار، شمارش ضربان قلب و زنگ هشدار گوشی تلفن همراه» درج شده را امضا نمایند و بروند. با این ملاحظه که یکی از مسئولین برگزاری آزمون با کارکردهای مچ بند هوشمند آشنایی داشته و از ابهامات به وجود آمده برای مأموران حراست آزمون ابراز متعجب شده است.
البته بر خلاف تصور این افراد، صورتجلسه تنظیم شده پایان ماجرا نبود و زمان نیاز بود تا ابعاد ماجرا بروز و ظهور پیدا کند. اتفاقی که حالا در آستانه اعلام نتایج کنکور و با ابلاغ نامه ای به این داوطلب (و احتمالا دیگر داوطلبانی که شرایط مشابه داشتهاند) رخ داده و بر اساس آن، هیأت رسیدگی به تخلفات، این داوطلب متهم به همراه داشتن ابزار غیرمجاز خوانده شده و فرصت محدودی دارد تا دفاعیه، آن هم از نوع کتبی ارائه دهد.
وضعیتی عجیب که نشان از جا ماندن مسئولان برگزاری آزمون از تکنولوژی های روز دارد، وگرنه باید پیش از آزمون در این خصوص تصمیم گیری کرده و ممنوعیت همراه داشتن مچ بند هوشمند را ابلاغ میکردند، در حالی که رفتار مسئولان برگزاری آزمون حکایت از آن دارد که ممنوعیتی در این خصوص وجود نداشته است.
عجیب تر آنجاست که میبینیم حتی گرفتن این مچ بند هوشمند از داوطلب حین آزمون و بررسی همه جانبه موضوع توسط مأموران حراست آزمون نیز نتوانسته به حل ماجرا منجر شود و در نهایت، فردی که حتی از امکان استفاده از ساعت به واسطه مچ بند هوشمندش را از دست داده، حالا متهم به استفاده از ابزار غیرمجاز شده و در مضان اتهام تقلب قرار گرفته است!
در پایان گفتنی است، «تابناک» آمادگی دارد، پاسخ مسئولان سازمان سنجش به این گزارش را برای روشن شدن ابعاد دیگر ماجرا دریافت و منتشر کند.