به گزارش «شورا نیوز» به نقل از شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، مسکو از ساخت خون مصنوعی در روسیه خبر داد که تمامی ویژگی های خون انسان را داراست و میتواند جایگزین مناسبی برای خون انسان باشد.
گروهی پزشکی در روسیه موفق شد با اختراح خونی مصنوعی، معمایی را که از دهه پنجاه قرن گذشته، افکار اندیشمندان جهان را به خود مشغول کرده بود حل کنند، دانشمندان دهها سال است در پی ساختن خونی هستند که ویژگیهای خون انسان را دارا باشد، در نتیجه کشف گروه پزشکی روسی امیدها را برای کمک به بیمارانی که نیاز به تعویض خون دارند زنده کرده است.
خون مصنوعی که گروه پزشکی روسی موفق به ساخت آن شده است «کرونیدون» نام دارد و از نظر خصوصیات با دیگر خونهای مصنوعی که پیش از این ساخته شده اند متمایز است؛ زیرا از مهمترین ویژگی آن این است که با همه گروههای خونی سازگار است و همچنین ناقل هیچ نوع از بیماریهایی که از طریق خون منتقل می شوند نیست. تعذیه بافتها و سلولها به اکسیژن و تحریک خونسازی در بدن در صورت کاهش حجم خون نیز از دیگر ویژگی های این خون مصنوعی به شمار می آید.
آنا گونشاروا، مدیر مرکز پژوهش های علمی شهرستان اوبنینسک روسیه (از توابع استان کالوگا، واقع در ۱۰۲ کیلومتری جنوب غرب مسکو)، می گوید:« ویژگی هایی که این خون داراست سبب شده است تا نگاه دادسرای نطامی کشور به این اختراع جلب شود در نتیجه در حال حاضر با مدیریت علوم، زیر نظر وزارت دفاع روسیه، همکاری میکنیم. داروهایی که در حال حاضر نظامیان ما از آنها استفاده می کنند ویژگیهای متفاوتی دارند در نتیجه ما آمادهایم تا بر اساس خواستهها، برخی از ویژگیهای اختراع جدید را تغییر دهیم.»
بر اساس عادات و رسوم در روسیه هر اختراع جدیدی که در این کشور به ثبت برسد، در بخش های نظامی نیز به کار گرفته میشود در نتیجه خون مصنوعی جدیدی که این کشور ساخته است در زمینه پزشکی نظامی به کار گرفته خواهد شد.
سرهنگ سرگئی استاریکوف، رئیس بخش پزشکی و علوم بیولوژیک وزارت دفاع روسیه، میگوید: «از نظر علمی برای تهیه خون جایگزین، از هموگلوبین موجود در خون گوساله استفاده میشود؛ زیرا گاوها حیوانات درشت اندامی هستند و سطح اکسیژن موجود در هموگلوبین خونشان به مراتب بالاتر از میزان اکسیژن موجود در خون انسانهاست، ویژگی دیگر این است که این خون با مواد خام ارزان قیمت درست شده است،»
با توجه به نیاز شدید به خون در عملهای جراحی، به ویژه نیازمندی شدید به این مایع در میادین جنگ، تولید خون جایگزین سالهاست که مورد اهتمام محققان است.
انتهای پیام/