کاخ کرملین سه شنبه شب در بیانیه ای نوشت : رهبران روسیه، آلمان و فرانسه در قالب یک کنفرانس ویدویی به وضوح از حفظ و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک در مورد برنامه هسته ای ایران و هماهنگی بیشتر مراحل در این راستا گفت و گو کردند.
کاخ الیزه نیز در بیانیه ای اعلام کرد که امانوئل مکرون و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری فرانسه و روسیه و همچنین آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به توافق برای انجام اقدام هایی در مورد توافق هسته ای دست یافتند.
براساس بیانیه کاخ الیزه، رهبران سه کشور در جریان یک ویدئو کنفرانس توافق کردند که اقدامات خود برای بازگرداندن ایران به پایبندی کامل به تعهدات بین المللی اش در سریعترین زمان، هماهنگ کنند.
برجام، شامل لغو تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران، در سال ۲۰۱۵ امضا شد. با این حال، در ماه مه ( اردیبهشت – خرداد) ۲۰۱۸، ایالات متحده از این توافق خارج شد و تحریم های سخت علیه تهران را بازگرداند.
ایران نیز به نوبه خود در سال ۲۰۱۹ کاهش تدریجی تعهدات خود در این توافق نامه را اعلام کرد.
کووید-۱۹
کاخ کرملین در بیانیه خود نوشت: سه رهبر همچنین بر توجه ویژه به تلاش ها برای مبارزه با بیماری همه گیر کووید – ۱۹ به عنوان یک تهدید مشترک تاکید کردند. آنها، به ویژه در باره چشم انداز ثبت واکسن روسی اسپوتنیک وی ” در اتحادیه اروپا و همچنین تجهیزات احتمالی و تولید مشترک این دارو در کشورهای اتحادیه اروپا بررسی کردند.
اوکراین
در جریان این تبادل نظر دقیق در مورد اوکراین، تأیید شد که هیچ جایگزینی برای “بسته اقدامات” مینسک ۲۰۱۵ به عنوان مبنای حل منازعات داخلی در این کشور وجود ندارد.
رئیس جمهور روسیه در این کنفرانس ویدویی بر اهمیت تعهد مقامات کی یف به کلیه توافقاتی که قبلاً در بالاترین سطح انجام شده بود، در درجه اول در زمینه برقراری گفت و گوی مستقیم و حل و فصل جنبه های قانونی وضعیت ویژه دونباس، تأکید کرد.
طرف روسی از تشدید درگیری مسلحانه در خط تماس تحریک شده توسط اوکراین و امتناع واقعی از اجرای “اقدامات اضافی برای تقویت رژیم آتش بس” توافق شده در ژوئیه سال ۲۰۲۰ در گروه تماس ابراز نگرانی جدی کرد.
قرار شد مشاوران سیاسی رهبران در این مورد به کار مشترک ادامه خواهند داد.
بلاروس
ولادیمیر پوتین در این گفت و گو در مورد وضعیت بلاروس، به عدم پذیرش مداخله خارجی در امور داخلی یک کشور مستقل اشاره کرد.
لیبی
مسائل مربوط به حل و فصل لیبی نیز در این کتفرانس ویدویی مورد توجه قرار گرفت. سه طرف با رضایت خاطرنشان کردند که طرف های مخالف پایبند به رژیم اتش بس و توقف جنگ باشند.
همچنین ابراز امیدواری شد که تشکیل دولت انتقالی متحد در این کشور گامی مهم در جهت ارتقا سیاسی موثر با مشارکت همه نیروهای اصلی لیبی باشد.
سوریه
در این رایزنی همینطور اشاره شد که مسائل ارائه کمک های بشردوستانه به مردم سوریه اکنون بسیار دشواری است.
تمایل روسیه برای برقراری عادی کردن مناسبات با اتحادیه اروپا
بر اساس بیانیه کرملین در این رایزنی سه جانبه وضعیت روابط روسیه و اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت. پوتین گفت: در صورت علاقه متقابل در این مورد، طرف روسی بار دیگر آمادگی خود را برای برقراری تعامل عادی با اتحادیه اروپا اعلام کرد. در رابطه با سوال مطرح شده در مورد ناوالنی پوتیم توضیحات مناسبی نیز درباره شرایط عینی پرونده به دو طرف دیگر این کنفرانس ارایه داد.