گزارش شهر
کد خبر : 5928
یکشنبه - 20 خرداد 1397 - 23:57

طرح تکمیل زنجیره صنایع معدنی اجرا می شود

[ad_1] رضا رحمانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا در سمنان افزود: نقاط مختلف ایران دارای ذخایر متنوع معدنی است و امسال اجرای طرح زنجیره صنایع معدنی در بخش فلزات اساسی مانند فولاد، مس و تا حدودی آلومینیوم از برنامه های اساسی وزارت صنعت و معدن است.وی خاطرنشان کرد: زنجیره صنایع معدنی در […]

طرح تکمیل زنجیره صنایع معدنی اجرا می شود

[ad_1]

رضا رحمانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا در سمنان افزود: نقاط مختلف ایران دارای ذخایر متنوع معدنی است و امسال اجرای طرح زنجیره صنایع معدنی در بخش فلزات اساسی مانند فولاد، مس و تا حدودی آلومینیوم از برنامه های اساسی وزارت صنعت و معدن است.
وی خاطرنشان کرد: زنجیره صنایع معدنی در برخی نقاط کشور حلقه مفقوده داشت و یا دچار ناهمگونی بود، به همین دلیل معاونت معدن وزارت صنعت و معدن، سازمان ایمیدرو و سازمان زمین شناسی ماموریت پیدا کردند تا پیگیری کنند و نقاط ضعف و قوت زنجیره صنایع معدنی را شناسایی کنند.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این که در این زنجیره از اکتشاف تا محصول نهایی برنامه ریزی می شود، تصریخ کرد: کشور در حوزه معادن کوچک دارای ظرفیت مطلوبی است ولی در نقاط مختلف ذخایر به حدی است که ایجاد واحد فرآوری برای تمام معادن صرفه اقتصادی ندارد، به عنوان نمونه واحد ذوب مس داریم ولی خوراک این صنعت که کنسانتره مس است نداریم و به همین دلیل امسال حمایت جدی می شود که به صورت قراردادهای بلندمدت این حوزه ساماندهی شود.
رحمانی تاکید کرد: در سال ۹۶ ایجاد ۴۵۰ هزار شغل در بخش های مختلف صنعت، معدن و تجارت هدفگذاری شده بود که در همه حوزه ها بیش از ۹۰ درصد محقق شد.
وی با بیان این که در سال ۹۷ تولید ناخالص ۵۷۰ هزار شغل در سه بخش وزارتخانه هدفگذاری است، گفت: سال گذشته هدفگذاری ایجاد شغل در بخش اصناف ۲۵۰ هزار مورد بود که امسال ۲۸۰ هزار است و در بخش صنایع توسعه ای و جدید سال گذشته هدفگذاری ۱۲۰ هزار و امسال ۱۳۰ هزار شغل است.
وی یادآور شد: در حوزه های جدیدی مانند استارت آپ ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه هایی در سال ۹۷ داریم که برای اولین بار لحاظ شده است.
وی تصریح کرد: ۱۸۴ برنامه و اقدام اساسی در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سال ۱۳۹۷ تعریف شده در حوزه هایی مانند فناوری، صادرات، تولید داخلی، معادن، بازار داخلی و نوسازی صنایع است و ۱۰ طرح ویژه در دل این موارد دارای برنامه علمیاتی است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این که نوسازی ناوگان تجاری و نوسازی صنایع بخشی از این ۱۰ طرح است، بیان داشت: تولید با فناوری های قدیمی مشکلاتی در حوزه زیست محیطی، قیمت تمام شده و کیفیت کالا دارد که باید با نوسازی صنایع این مشکلات برطرف شود.
به گفته معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، سال گذشته ۲۰۰ هزار میلیارد ریال برای تامین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای کوچک و متوسط هدفگذاری شد که در حدود ۲۴۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شد و یکصد هزار میلیارد ریال برای نوسازی درنظر گرفته شده بود.
وی اضافه کرد: امسال دولت در تبصره ۱۸ بودجه منابع خوبی برای اشتغال و حمایت از تولید داخلی پیش بینی کرده و در تبصره ۶ نیز برای صادرات در بودجه حمایت خوبی در نظر گرفته شده است.
رحمانی تاکید کرد: امسال طرح توسعه تولید و تجارت پوشاک ویژه و مفصل از سوی وزارت تعریف شده که صادرات نیز مدنظر است، زیرا پوشاک نیاز اولیه مصرف کنندگان است، با سرمایه گذاری کم بازدهی بیشتری دارد و در همه جا قابلیت تولید دارد.
وی با بیان این که متناسب با استانها طرح توسعه و تجارت پوشاک تولید کفش یا شهرک پوشاک طراحی شده است، اضافه کرد: از ۱۳۰ هزار شغل مدنظر در بخش صنایع جدید و توسعه ای در کشور ایجاد حدود ۴۰ هزار شغل در حوزه پوشاک پیش بینی شده است.
وی با بیان این که ایجاد اشتغال از سنگهای قیمی از طرح های جدید وزارت صنعت و معدن است، خاطرنشان کرد: طراحان این طرح حداقل ایجاد ۱۰ هزار شغل را تعهد کرده اند که مدل جدیدی است.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در مدل جدید ایجاد مشاغل از سنگهای قیمتی، شرکت مادر در استان ها ایجاد می شود، عوامل این شرکت ها با دراختیار قراردادن تجهیزات و ماشین آلات به افراد شاغل، محصول تولیدی آنان را ارایه می کنند و زنجیره ای در این مسیر ایجاد می شود که نیاز به بازاریابی فردی نباشد.
پرداخت تسهیلات رونق تولید از ابتکارات دولت تدبیر و امید است که تا دهم خرداد ۹۷ در کشور به بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی، معدنی و کشاورزی پرداخت شده است.
در سال ۹۶ پنج هزار و ۸۵۱ فقره پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری ۲۹۸ میلیارد ریال در کشور صادر شد.
استان سمنان ۲ هزار و ۱۰ پروانه بهره برداری در بخش های صنعت و معدن دارد که ۹۵ درصد از آن واحدهای تولیدی کوچک و متوسط است، ۵۷ درصد اشتغال استان سمنان در بخش صنعت و معدن است.
۶۱۰۳/۶۰۲۶

انتهای پیام /*

[ad_2]

منبع خبر