به گزارش “شورا نیوز” به نقل از ایسنا محمدباقر قالیباف صبح امروز در مراسم افتتاح ۱۱۰ پروژه فرهنگی – اجتماعی و افتتاح تقاطع غیرهمسطح سه راه تقیآباد در منطقه ۲۰ با بیان اینکه شهرری نماد معرفت و قبله تهران است که از همان روزهای اول که مدیریت شهر را بر عهده گرفتم و توجه به جنوب تهران و اولویت شهر ری را در دستور کار قرار دادم، گفت: خوشبختانه کارهای شهرداری از جنس کارهایی است که مردم روز و شب آن را میبینند و با آن سر و کار دارند و جایی نیست که افراد با اطلاعات غلط و اشتباه اغراض سیاسی و شخصی خود را دنبال کنند.
وی با بیان اینکه حل مشکل درآمد ناپایدار شهرداریها براساس قانون برعهده دولت است، گفت: مشکل درآمد ناپایدار شهرداری را دولتها باید حل کنند و حالا نه تنها این مشکل را حل نمیکنند بلکه مطالبهگر هم شدند و آدم باید روی زیادی داشته باشد که موضوعات را اینگونه مطرح کند.
شهردار تهران با بیان اینکه این مشکل در دولت یازدهم مضاعفتر شده است، گفت: در سال ۸۵ قانون ارزش افزوده در مجلس به تصویب رسید و بخشی از درآمد پایدار شهرداری از محل عوارض و مالیات به ارزش افزوده داده شد و مستقیم به حساب شهرداریها ریخته میشد.
قالیباف با بیان اینکه ۵۰ درصد از ۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده برای شهرداریها است اما متاسفانه دولت یازدهم از سال ۹۶ قانون را تغییر داد به گونهای که باید این ۵۰ درصد به خزانه دولت ریخته شود و دولت نیز آن را به حساب شهرداری بریزد اما این مساله مشکل را مضاعف کرد و خودشان هم میدانند و من بیشتر از این مساله را باز نمیکنم.
وی با بیان اینکه از افتخارات شهرداری تهران این است که با وجود درآمدهای ناپایدار باز هم توانست این مبلغ را به سرمایه پایدار تبدیل کند، گفت: امروز ۱۰ الی ۱۲ درصد بودجه دولت صرف توسعه میشود و ۸۵ درصد بودجه جاری است، اما در تهران ۳۰ درصد بودجه جاری و مابقی برای تامین زیرساختها هزینه میشود.
شهردار تهران با بیان اینکه در طول ۱۲ سال گذشته نقطهای در شهر نیست که آثار فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و… در آن دیده نشود، گفت: دولت مکلف است ۸۰ درصد پول خرید اتوبوس را به شهرداری بدهد، اما در طول ۴ سال گذشته حتی یک ریال هم نداده و اگر پولی داده، اعلام کند و بعد میگویند ۳۰۰۰ میلیارد تومان پول دادهایم، اما کدام پول؟ همان پول ما که در خزانه است؟ و این در حالی است که دولت وظیفه دارد که پول ۶۰ درصد جرایم راهنمایی و رانندگی را به شهرداری بدهد اما ندادند و حتی به دیوان محاسبات هم شکایت کردیم.
قالیباف با بیان اینکه براساس قانون ۵۰ درصد هزینه ساخت مترو برعهده دولت است و ما سال گذشته ۴۴۰۰ میلیارد تومان در مترو هزینه کردیم که ۲۲۰۰ میلیارد تومان آن سهم دولت بوده، حالا اعلام کنید که چقدر دادید، گفت: من نمیخواهم وارد این بحثها شوم اما میگویند شهر سوخته است که این از عجایب است ، چراکه حتی وقتی دشمنان انقلاب و مخالفان و حتی از دوستان شما که همان جک استراو است که به تهران میآید در مصاحبه با بیبیسی ورلد در مورد تهران میگوید، نشانه تحریمی در این شهر ندیدم و این شهر از زمانی که با شما در سعدآباد قرارداد کذایی بستند، فرق کرده است و حداقل انصافتان اندازه جک استراو باشد.
وی با بیان اینکه در ۲۳ سال خط یک و دو را به صورت ناقص ساخته و تحویل ما دادند و خط ۵ را نیز که تونل نبود ساختند گفت: ما اما در طی ۱۲ سال اخیر خط ۳ به طول ۳۹ کیلومتر را در بدترین شرایط فنی ساختیم و خط ۶ و ۴ را نیز ساختهایم و خط ۷ نیز در هفته آینده به افتتاح میرسد و بدون کمک دولت ۷۰ کیلومتر مترو را در ۱۲ سال به ۳۰۰ کیلومتر گسترش دادیم و انصاف هم مقوله خوبی است و این در حالی است که عملکرد شما سالانه به ۳ کیلومتر مترو هم نمیرسد.
شهردار تهران با بیان اینکه ما معتقد هستیم که مردم اقدامات ما را میبینند، گفت: توصیه من این است که شما بگویید که برای مردم در چهار سال آینده چه میخواهید بکنید؟ بد یا خوب مردم عملکرد ما را قضاوت میکنند! شما بگویید چه میخواهید انجام دهید؟ در حالی که زیرساختهای شهر کامل شده و براساس آمار و ارقام آن را به شما اثبات میکنیم و حتی میتوانید بروید از گوگل وضعیت تهران قبل از سال ۸۴ تاکنون ببینید.
قالیباف با بیان اینکه در ۱۲ سال اخیر به اندازه کل اتوبانهای تهران اتوبان ساخته شده، گفت: احداث اتوبان امام علی (ع) آن با ۱۶ باند یک رویا بود چراکه ۳۵ کیلومتر طول داشت و ۱۲ هزار خانه در مسیر قرار داشت.
وی با اشاره به ساخت بزرگراه آزادگان در دوره مدیریتش گفت: وقتی به شهرداری آمدم فکر میکردم همان لاین کندرو بزرگراه است، اما بعدا دیدم اصلا کاری در اتوبان آزادگان اجرا نشده و این افراد فکر میکنند مردم یادشان میرود.
شهردار تهران با بیان اینکه جنس حرفایی که این روزها علیه شهرداری میزنند متفاوت است، گفت: این افراد بدانند که فضای انتخابات تمام شده است.
قالیباف در پایان افزود: به تمامی معاونان، روسای سازمانها و شهرداران مناطق اعلام کردهام که در طول ۲، ۳ ماه آخر باید به اندازه سه ماه اول دوره فعالیتمان، فعال باشند.
انتها پیام/