اجتماع شهری » گزارش شهر
کد خبر : 4093
سه شنبه - 5 اردیبهشت 1396 - 16:52

مراقب باشید؛ چشم دیجیتال مراقب و ناظر بر رفتار و گفتار شماست!

به پلیس پرخاش می‌کنید؟ از بی‌تفاوتی یا پرخاش پلیس گلایه دارید؟ اهل رشوه دادن هستید؟ از رسیدگی نشدن به گزارش ها و شکایت هایتان گلایه دارید؟ به زودی قرار است تا حد زیادی از این مشکلات خلاصی بیابید.

مراقب باشید؛ چشم دیجیتال مراقب و ناظر بر رفتار و گفتار شماست!
به پلیس پرخاش می‌کنید؟ از بی‌تفاوتی یا پرخاش پلیس گلایه دارید؟ اهل رشوه دادن هستید؟ از رسیدگی نشدن به گزارش ها و شکایت هایتان گلایه دارید؟ به زودی قرار است تا حد زیادی از این مشکلات خلاصی بیابید.
به گزارش «شورا نیوز» به نقل از تابناک ، در حالی که یکی دو سال از تجهیز پلیس در برخی ایالت‌های آمریکا به دوربین لباس (که در انگلیسی به آن “دوربین بدنی” می‌گویند) می‌گذرد و روند تجهیز دیگر نیروهای پلیس در کشورهای دیگر نیز به سرعت در حال توسعه است، خبر می‌رسد که پلیس کشورمان نیز به زودی قرار است به چنین دوربین‌هایی مجهز شود. اتفاقی نیک که امیدواری‌های زیادی، به ویژه در خصوص برخورد متقابل ماموران و مردم با یکدیگر ایجاد خواهد کرد.
آن گونه که سردار محمد شرفی، رییس پلیس پیشگیری ناجا به ایسنا گفته، طرح مجهز کردن افسران گشت به دوربین البسه در دستورکار قرار دارد و از آنجایی که تامین بودجه آن صورت گرفته، امید می‌رود تا پایان سال اجرایی شود. طرحی که بر اساس گفته های این مقام مسئول، ظاهرا سرآغاز تجهیز پلیس کشورمان به ابزار فیلم برداری دیجیتال است.
شرفی در توضیح اهداف این کار می‌گوید: اگر دوربین روی لباس کارکنان باشد، این دوربین محیط اطراف مامور را پایش کرده و مامور نیز موظف است که با جرائم مشهود برخورد کند و در غیر این صورت توسط مرکز مورد نظارت قرار می‌گیرد. از سوی دیگر این اقدام در استانداردسازی ماموران ما نیز موثر است، چرا که هیچکس در مقابل دوربین تخلف نخواهد کرد و از سوی دیگر اگر مجرمان رفتار نادرستی با ماموران یا در محل داشته باشند، آرشیو این دوربین‌ها مستندی خواهد بود برای محاکم قضایی.
البته این ها تنها مواردی از فواید این دوربین ها و به کار گیری‌شان در پلیس کشورمان است و احتمالا افزودن بر شمار این فواید برای هیچ کداممان کار سختی نباشد اما بی شک یکی از مهم ترین فواید این اقدام، ارتقا شأن و جایگاه پلیس در جامعه و بهبود شیوه تعامل و برخورد ایشان با مردم و مراجعان باشد. موضوعی کلیدی و گمشده که در سخنان رئیس پلیس پیشگیری نیز نشانه های آن به چشم می‌خورد.
کافی است به این موضوع بیاندیشیم که برخورد نامطلوب و نامناسب با نیروهای پلیس در کشورمان به قدری است که مقامات ارشد پلیس نیز بر آن اذعان دارند تا دریابیم تجهیز این نیروها به دوربین لباس، چه کمکی در بازگشت ایشان به جایگاه اصلی خود ایفا خواهد کرد. جایگاهی که در آن نه کسی جرات بی احترامی و برخورد نا مناسب با پلیس را دارد و نه پلیس از مرد قانون به فردی که دست بالا دارد و می‌تواند هر رفتاری با مردم داشته باشد، نزول خواهد کرد.
وضعیتی که شبیه نظارت مدام و کامل بر عملکرد تمامی ماموران پلیس و مراقبت از ایشان در مقابل قانون شکنان و مجرمان است و چه خوب است که تجهیز دیگر نیروهای پلیس به این دوربین ها را نیز به دنبال داشته باشد و محدود به افسران گشت نشود. اتفاقی که سری آن به ماموران پلیس راهور نیز فواید مشابه و زیادی به دنبال خواهد داشت.
این در حالی است که به گفته رییس پلیس پیشگیری ناجا، تجهیز گشت‌های خودرویی پلیس به دوربین هم در دستور کار قرار دارد و مقدمات اولیه اجرای آن نیز فراهم شده و اعتبار مورد نیاز برای اجرایش نیز به مانند طرح تجهیز پلیس به دوربین البسه، در اعتبارات پلیس برای سال جاری دیده شده است.
اتفاقی قابل تقدیر و شایسته که با توجه به تولید انواع تجهیزات مورد نیاز برای این کار در شرکت های مشهور و پیشرو در تکنولوژی در جهان، می‌توان به خوبی برنامه ریزی و اجرایش کرد و مراقب بود به بلایی جدید که گریبان پلیس کشورمان را گرفته تبدیل نشده و به تکرار چنین جملاتی گره نخورد: «دوربین از کار افتاده بود»، «شارژ نداشت»، «فایل هایش پاک شد» و… .