طرح «من شهردارم» نوآوری بود یا شامورتی بازی؟
تهران سالیانی است که از معضلات فراوان رنج می برد اما شهرداران آن، یا به فکر تاسیس صندوق انصار المجاهدین برای وام دهی به زوجین جوان و کسب رای در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری بودند و یا با بر جای گذاشتن بدهی های کلان، بذل املاک و فربه کردن نیروی انسانی، در توهم کوچ از بهشت به پاستور در ادوار یازدهم، دوازدهم و چهاردهم سیر می کردند!
به گزارش سرویس اجتماعی صراط نیوز بازی با اعداد و فاکتورسازی از کارهای نکرده و ناملموس، از بلیه هایی است که بیش از دو دهه، گریبان نظام بروکراسی کشور و بالاخص نهادی مهم همچون شهرداری تهران را گرفته و گویا به همین سادگی نیز راه رهایی از آن وجود ندارد. تهران سالیانی است که از معضل ترافیک و آلودگی هوا و تراکم جمعیت و کمبود مسکن رنج می برد اما شهرداران آن طی دو دهه اخیر، یا به فکر تاسیس صندوق انصار المجاهدین برای وام دهی به زوجین جوان و کسب رای در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری بودند و یا با بر جای گذاشتن بدهی های کلان، بذل و بخشش املاک و فربه کردن نیروی انسانی با افراد سفارشی، در توهم کوچ از بهشت به پاستور در ادوار یازدهم، دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم سیر می کردند!
نگاه عاریتی به بلدیه تهران اما گویا در دوره مدیریت شهری علیرضا زاکانی بر پایتخت نیز کماکان ادامه دارد. او در میانه راه مجلس یازدهم، ابتدا عزم شرکت در انتخابات سیزدهم کرد و پس از کناره گیری، با محروم کردن مردم قم از داشتن یک نماینده در مجلس، ناگهان راه به سمت خیابان بهشت و شهرداری تهران کج نمود.
علیرضا زاکانی اما علیرغم تمام حواشی شورای شهر و اداره نامطلوب تهران، باز هم به بهانه شرکت در انتخابات زودهنگام چهاردهم، از شهرداری مرخصی گرفت و مدیر دفترش را به عنوان جانشین خود در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد تا باز هم نشان دهد که برای دستیابی به مراتب بالاتر، جایگاه شهرداری تهران را نیز همچون مرکز پژوهش های مجلس یازدهم، ذبح خواهد کرد!
اخیراً اما کسب رتبه برگزیده از سوی شهرداری تهران در رویداد جایزه جهانی ۲۰۲۴ مسکو برای ارایه طرح «من شهردارم» باعث شده تا خیل سفارشی های تازه وارد به شهرداری تهران با مانور سنگین تبلیغاتی، این به اصطلاح موفقیت را در تراز کسب رتبه هشتمین شهردار برتر جهان در سال ۲۰۰۸ از سوی شهردار وقت به مخاطبان حقنه و فاکتورسازی کنند!
جالب است بدانید اجرای طرح «من شهردارم» نه تنها با انتقادات گسترده از سوی مجریان آن همراه بود بلکه در عمل تغییری در بهبود مشکلات پایتخت نیز ایجاد نکرد. ثبت شماره تلفن همراه شهروندان، بدون اجازه آنها در نظرسنجی سامانه مذکور و بسیج کردن کارکنان مناطق، نواحی و حتی سراهای محله برای جذب مشارکت شهروندان با ترفندهایی مثل تست قند خون رایگان و بلیت مجانی مترو و اتوبوس، تنها بخشی از واقعیت های این طرح به اصطلاح منتخب رویداد جایزه ۲۰۲۴ مسکو بوده است که گویا متولیانش از آن بی خبر بوده اند!
با این وجود و علیرغم انتقادات گسترده اعضای شورای شهر تهران از عملکرد علیرضا زاکانی در بلدیه پایتخت، باید دید که پِلن بعدی “فاکتورسازان عددباز” برای اغراق آمیز نشان دادن اندک دستاوردهایشان چه خواهد بود؟!